Julia Roberts ve Clive Owen: 'Sahtekarlar'


Yönetmenlik kariyerine 2007 yılında Avukat (Michael Clayton) ile başlayan ve eleştirmenlerin övgüsünü kazanan yazar / yönetmen Tony Gilroy (kendisi aynı zamanda Bourne filmlerinin de senaristidir), şirketler arenasının kirli rekabet dolu dünyasına yeniden geri dönmeye karar verdi. Ancak bu kez bunu romantizm aracılığıyla yapacaktı. Mucize bir ürünü piyasaya rakibinden önce sürebilmek için rekabet eden iki dev şirket arasındaki kıyasıya mücadeleyi arka plan olarak kullanarak ilginç dönüşümlerle dolu bir hikaye yazdı. Bu hikayenin odak noktasında şirketler arası mücadelenin karşıt taraflarında kalmış olan iki sevgili arasındaki duygusal savaş ön plandaydı.
Julia Roberts ile Clive Owen, bu filmde gizliden gizliye bir aşk ilişkisi yaşayan casus kökenli iki şirket görevlisi rollerini üstlendiler. Sahtekarlar’ın (Duplicity) baş karakterleri kendilerini şirketler arası bir savaşın karşıt taraflarında bulunca, işlerinin en zor kısmının sevdiği insana ne kadar güvenebileceğine karar vermek olduğunu keşfederler.
CIA ajanı Claire Stenwick (
Roberts) ile MI6 ajanı Ray Koval (Owen), hükümete bağlı istihbarat dünyasından ayrılarak özel sektöre geçmişlerdir. Artık birbiriyle kıyasıya rekabet halindeki iki dev şirkette çalışmaktadırlar. Bu iki şirket arasında yüksek kazanç elde etme amaçlı soğuk savaş hüküm sürmektedir. Peki, Claire ve Ray’in görevleri nedir? Patentini ilk alan şirkete servet kazandıracak yeni bir ürünün formülünü elde etmek için kıyasıya mücadele.
Claire ile Ray’in patronları olan endüstri devi Howard Tully (
Tom WilkinsonSil Baştan) ile CEO Dick Garsik’in (Paul GiamattiSudaki Kız) her ikisi de sınır tanımayan işadamlarıdır. Claire ile Ray’in en büyük sorunu ise, birbirleriyle nasıl oynamaları gerektiğini bilememektir. Önlerine çıkan engelleri teker teker aşmaya çalışırken hazırladıkları büyük soygun planını tehlikeye atacak tek şeyin bir türlü uzak duramadıkları aşk olduğunu keşfedeceklerdir.

0 yorum:

Yorum Gönder