Mazi Yarası, 9 Ekim'de Sinemalarda

23 Temmuz’da erken yaşta vefat eden, film yönetmeni ve senaryo yazarı Ersin Pertan’ın 9 Ekim’de Türkiye sinemalarında gösterilmeye başlanacak olan son filmi “Mazi Yarası”, Mısır’da düzenlenen ve seçici kurul başkanlığını Hülya Koçyiğit’in üstlendiği, 25. Uluslararası İskenderiye Film Festivali’nden özel ödülle döndü. “Mazi Yarası”, festivalin açılış filmi olma onuruna da layık bulundu.


Ersin Pertan’ın özel ödülü İskenderiye Valisi Adil Lebib tarafından Ersin Pertan’ın kızı Esra Pertan’a takdim edildi.
Ersin Pertan’ın ”Mazi Yarası”, 10-17 Ekim 2009 tarihleri arasındaki Antalya Altın Portakal Film Festivaline katılabilmek için başvuran filmler arasında da yer alıyor.
Uluslararası İskenderiye Film Festival’inde geçen yıl da Cemal Şan ödüllendirilmişti.
Türk Sineması’nı bu yıl , İskenderiye Film Festivali’nde üç film temsil etti. Bunlar: Ersin Pertan’ın “Mazi Yarası” ile “Şarkıcı”sı ve Şerif Gören’in yönettiği ve baş rolünde Hülya Koçyiğit’in oynadığı “Derman”dı.
Şerif Gören’in “Derman” adlı filminde yapımcı Selim Soydan dev bir kadroyu bir araya getirmişti.Baş rollerini, Hülya Koçyiğit, Tarık Akan, Talat Bulut ve Nur Sürer’in üstlendiği “Derman” senaryo yazarı Ahmet Soner tarafından Osman Şahin’in öyküsünden uyarlanmıştı.
Bilindiği gibi Hülya Koçyiğit’in oyunculuk yaptığı ilk film olan Metin Erksan’ın yönettiği ve senaryosunu yazdığı “Susuz Yaz” 7 Temmuz 1964’te Berlin Film Festivali’nde büyük ödül Altın Palmiye’yi kazanarak Türk sinemasına ilk büyük uluslarası ödülünü getirmişti.

0 yorum:

Yorum Gönder